Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 06-24721152 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
06-24721152 | Contact

Gynaecologie

Voor de merriebegeleiding kunt u bij Lingehoeve Oost Nederland zeven dagen per week terecht, gedurende het seizoen van maart t/m augustus. Voor en na het seizoen is het ook in overleg mogelijk.

De praktijk in Rheden is uitgerust met een opvoelbox waarbij het veulen naast de merrie kan staan. Het is mogelijk dat uw merrie enkele dagen verblijft rondom het moment van insemineren. Er zijn frisse boxen met stalluiken naar buiten en weidegang is mogelijk. Uw merrie kan worden geïnsemineerd met vers, gekoeld en diepvries sperma uit binnen- en buitenland (indien het afkomstig is van een EU-station). Het sperma zal bij inseminatie op kwaliteit worden gecontroleerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om het diepvriessperma op te slaan en te bewaren.

Merriebegeleiding

Helaas is drachtig worden niet voor elke merrie even vanzelfsprekend, dus ook het herkennen en waar nodig bestrijden/behandelen van deze problemen/risicofactoren zijn onderdeel van de merriebegeleiding.

Als uw merrie niet drachtig wil worden (‘probleem” merrie), kunnen aanvullende onderzoeken als slijmmonster voor bacteriologisch onderzoek, biopt voor bepaling endometrium kwaliteit en hormonen bepalingen via bloedonderzoek worden uitgevoerd. Indien nodig zijn chirurgische correcties als Caslick operatie,  cloaca herstellen, verlengen urethra, etc. mogelijk.

Overige fertiliteit behandelingen

Cystes in de baarmoederwand kunnen worden verwijderd via hysteroscopie. Dit zal plaatsvinden bij Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden.

Drachtcontroles worden uitgevoerd vanaf 14 dagen na de eisprong, en ook geslachtsbepaling van het ongeboren veulen kan worden uitgevoerd (60-70dgn dracht of 120-200dgn).

Begeleiding voor embryotransplantatie is een volgende optie. De donor en/of draagmerrie zijn welkom voor synchronisatie, spoelen en transplantatie

Doorzoek de website